Nutristar Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 1000 g
Nutristar Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 1000 g

Nutristar Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 1000 g

je nejvíce oblíbeným zdrojem předštěpených proteinů enzymovou hydrolýzou. Jedná se o vysoce koncentrovaný zdroj živočišných proteinů. Obsahuje aminokyseliny, které jsou důležité pro novotvorbu a regeneraci pojivových tkání. Typické pro tento zdroj proteinů je dobrá využitelnost a jedinečné zastoupení esenciálních i neesenciálních aminokyselin, vysoká koncentrace proteinů, velmi nízký obsah sacharidů a tuků. Co je to kolagen Kolagen je bílkovina…
Produkt již neprodává žádný obchod na Srovnáme.cz, ale máme pro vás podobné.

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Nutristar Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 1000 g
Výrobce: Nutristar
Průměrné hodnocení uživatelů: 0,00 bodů z 5
Hodnocení:
0

Vlastnosti

Na hubnutí:
Ne
Na svaly:
Ne
Pro ženy:
Ne
Pro děti:
Ne
Pro sportovce:
Ne
Pro začátečníky:
Ne

Popis produktu

je nejvíce oblíbeným zdrojem předštěpených proteinů enzymovou hydrolýzou. Jedná se o vysoce koncentrovaný zdroj živočišných proteinů. Obsahuje aminokyseliny, které jsou důležité pro novotvorbu a regeneraci pojivových tkání. Typické pro tento zdroj proteinů je dobrá využitelnost a jedinečné zastoupení esenciálních i neesenciálních aminokyselin, vysoká koncentrace proteinů, velmi nízký obsah sacharidů a tuků.

Co je to kolagen

Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.

Proč hydrolyzovaný kolagen Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.

Pro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, resp. želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu a i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma - želatina je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.

Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.

Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka. Hydrolyzované kolageny, které naše firma používá při výrobě, mají délku molekulových řetězců kolem pouhých 2.000 daltonů.

Použití a dávkování Hydrolyzov

Recenze

Celkové hodnocení

0
0%
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.